Kirim 990 işlemcisinin tanıtım tarihi açıklandı

Youtube Videosu

Huawei etkinliklerine son sürat devam ediyor. Son olarak Ascend 910 AI işlemcisi için bir lansman düzenleyen Çinli şirket ayrıca Kirin 990 hakkında da açıklamalarda bulundu. Huawei Mate 30 serisine güç verecek olan Kirin 990 resmen, 5 Eylül’de kapılarını açacak olan IFA 2019‘da tanıtılacak. Tanıtımından sonra ekim ayında tanıtılacak olan Mate 30 Kirin 990 ile eşlenecek.

Kirin 990 ile ilgili bir reklamda Ascend 910 AI işlemcisinin lansmanında yayınlandı. Yayınlanan teaser 5G gömülü yonga setiyle gelecek olan işlemci hakkında ipuçları veriyor. 5G göndermesinin yapıldığı tanıtımda ayrıca Rethink Evolotion cümlesi de dikkat çekiyor.
Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre Kirin 990’ın temelinde Ascend Lite ve Ascend Tiny çekirdeklerinin desteklendiği Sinirsel işlem birimleri yer alıyor.
Ascend üniteleri yapay zeka için en yüksek performansı sunmak adına Da Vinci mimarisine uygun olduğunu da belirtelim.
Mate 30 ailesine güç verecek olan işlemci ile ilgili daha önce birçok bilgi ortaya çıktı. Huawei Mate 30 ve Huawei Mate 30 Pro modellerinde kullanılaca kolan işlemci sayesinde söz konusu modeller 4K çözünürlükte 60 fps video kaydı yapabilecek.
19 Eylül tarihinde tanıtılacak olan Mate 30 serisi üç arka kameraya ev sahipliği yapacak. Arka tarafta yer alan kameralardan ikisi 40 Megapiksel çözünürlüğünde olurken, 25W kablosuz ve 40W kablolu şarj imkanı sunulacak.

Yorumlar